Diensten Instain

Onze diensten

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Instain is volledig in het bieden van totaaloplossingen van installaties in de woningbouw. Zowel grondgebonden als hoogbouw. Van duurzame warmtepompoplossingen tot en met authentiek en monumentaal zinkwerk staan we elke dag voor u klaar.

Vakmanschap staat voorop en daarom leveren we alleen werk op waar we trots op zijn.

Technisch beheer

Bij Instain is technisch beheer een belangrijk onderdeel. Van correctief, preventief tot planmatig onderhoud staan we dagelijks voor onze klanten klaar. Technisch beheer staat garant voor continuïteit. Dit is van belang voor woningbouwverenigingen en particuliere woningen met verschillende installaties voor comfort. Instain heeft haar service, garantie en onderhoud professioneel en transparant georganiseerd. Wij zijn ingericht op snelle, adequate en klantgerichte dienstverlening.

Energiemanagement

Wij geven invulling aan de structurele verbetering van het energieverbruik van woningen. Daarmee helpen we bewoners en woningeigenaren niet alleen aan een duurzamer gebouw, maar helpen we ze ook in hun portemonnee. In de afgelopen jaren hebben we veel mechanismen ontwikkeld om maatregelen te adviseren en besparingen inzichtelijk te maken.

Verwarming

Verwarmingsinstallaties van warmtepomp tot moederhaard worden door ons ontworpen, geïnstalleerd en onderhouden. In de energietransitie spelen we een belangrijke rol om betaalbare verduurzaamde verwarmingsinstallaties te maken en te beheren.

Warmtepomptechniek

Warmtepompen zorgen op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van uw woning en warm tapwater. Een warmtepomp maakt gebruik van energie met een lage temperatuur uit de omgeving zoals bijvoorbeeld de bodem of de buitenlucht en zet deze energie om naar bruikbare warmte. Deze warmte kan dan gebruikt worden om warm tapwater te maken of uw woning mee te verwarmen.

Koeling

In de luxere woningbouw installeren en onderhouden we koelinstallaties. Dit doen we door koeling via ventilatie, koudemiddelen of door water gedragen koelinstallaties zoals vloerkoeling en klimaatplafonds.

Ventilatie

Goed ventileren is essentieel in moderne woningen. Alles wordt kierdicht opgeleverd en deze woningen ademen dan steeds minder. Wij adviseren en installeren de juiste ventilatie installaties. Dit in relatie tot de bijbehorende energieverbruiken maar ook de omgeving welke geventileerd moet worden.

Sanitair

Voor de aanleg en het onderhoud van alle sanitaire installaties zetten we onze vakmensen in. Zo ontwerpen we vuilwaterafvoer installaties, waterinstallaties, sanitair en hemelwaterafvoerinstallaties. Daarnaast zijn we ook uw partner als het gaat om legionellabeheer.

Elektra

Ontwerp, installatie en onderhoud van licht tot kracht installatie volgens de NEN 1010, noodstroom tot aan periodieke keuringen volgens de NEN3140 doen we voor onze klanten. 

Zonnestroom

Gebruik maken van duurzame bronnen zoals de zon is belangrijk voor de natuur. Zonnepanelen zijn een uitstekend voorbeeld van duurzame techniek in de praktijk. Ze worden niet alleen beter maar ook steeds betaalbaarder. Bij veel van onze woningen installeren we zonnepanelen binnen een dag. 

Zwakstroom

We ontwerpen, installeren en onderhouden vrijwel alle zwakstroominstallaties zoals data, brandmeldinstallaties, inbraakpreventie en toegangssystemen

Zinkwerk

Naast de binnenkant van de woning hebben we ook zinkmeesters in dienst die het oude ambacht zink heer en meester zijn. Van eenvoudige goten tot aan monumentaal zinkwerk zijn onze mensen getraind.

Onderhoudscontract CV toestel

Voor het aangaan van een onderhoudsabonnement, kunt u onderstaande PDF downloaden, uitprinten en invullen. Let op, het formulier betreft het onderhoudscontract van 2023. In 2024 geldt de prijs van €149,75 incl. BTW per jaar voor CV toestellen t/m 35KW.

Download contract

 

Kortom, experts in woningbouw installatietechniek binnen handbereik. 

Wij zijn trots op wat we maken

Hieronder zie je een aantal voorbeelden. Kijk gerust verder.

Bekijk al onze projecten Neem contact met ons op
shadow
shadow shape Waarom Instain Installatietechniek
Waarom Instain Installatietechniek

Waarom kiezen voor Instain?

  • Persoonlijk
  • Gepassioneerd
  • Vernieuwend
  • Verantwoordelijk