Pilot Fossielvrij renoveren Deventer - Instain B.V.

Pilot Fossielvrij renoveren Deventer

In Maart 2018 is samen met Rentree de mogelijkheid onderzocht om in de burgemeesterswijk in  Deventer een aantal woningen volledig gasloos te laten functioneren. 5 woningen worden nu al van het gas gehaald en krijgen elk hun eigen luchtwaterwarmtepomp. De gasmeter wordt ook daadwerkelijk verwijderd en de bewoners gaan over op elektrisch koken.

Elke dag wordt een woning opgeleverd vanaf september 2018. De bewoners krijgen een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Maar ook is er gekeken naar de mogelijkheden voor energiebesparing. 

Alle woningen worden geïsoleerd, krijgen nieuwe draaiende delen en HR++ glas. De woningen worden voorzien van nieuwe cv ketels, Duurzame Co2 en vocht gestuurde ventilatie en zonnepanelen. Ook worden alle cv- leidingen uit de kruipruimte gehaald, zodat onnodige leidingverliezen verledentijd zijn.

Deze pilotwoningen worden in hetzelfde tempo als een normale renovatie gasloos gemaakt. Dit is een prestatie van formaat waar innovatie, voorbereiding, uitvoering en lange termijn monitoring bij elkaar komen.

Delen van dit project kan middels de knoppen hier onder:

Eigenschappen

StatusIn uitvoering
LocatieDeventer
StartJuli 2018
OpleveringJanuari 2021
OpdrachtgeverRentree

Werkzaamheden

Werktuigbouw

Lucht water Warmtepompinstallaties
Energiemanagement
Verwarmingsinstallatie
Vervangen CV leidingwerk
Co2 en vochtgestuurde ventilatie
Water en vuilwaterafvoer installatie
Sanitaire installatie
Gasinstallatie

Elektrotechniek

Aardingsinstallatie
Kanalisatie
Voedingsinstallatie
Licht- en krachtinstallatie
Meterkastvervangingen